Dag Mama

26-11-2017

Samen met Sociaal Team Woudenberg en Steunpunt Renswoude kiest Steunpunt Scherpenzeel voor een bijzondere manier om naasten en zorgverleners in de wereld van dementie te inspireren. Op 14 februari 2018 halen wij ‘DAG MAMA’ in huis; de veelgeprezen muziektheatervoorstelling, met opzienbarende lezing en workshop, over omgaan met dementie.

De voorstelling ‘Dag Mama’ gaat over een vrouw, die zichzelf aan het verliezen is. Met de brandende vraag voor dochter hoe daarmee om te gaan. Het stuk speelt zich af in de nieuwe leefomgeving van moeder: haar kamertje in het verpleeghuis. Hier moeten de werelden van moeder, dochter en zorgprofessional samenkomen. Dit blijkt niet eenvoudig.

De makers van de voorstelling zijn (gepromoveerde) ouderenpsychologen, artiesten en voormalig mantelzorgers. Ze presenteren de belangrijkste en mooiste inzichten om het béste te kunnen geven, aan de mens met dementie én aan elkaar. Zodat het leven met dementie zoveel mogelijk een gelukkig leven kan zijn. Voor iedereen.

De voorstelling vindt plaats op woensdag 14 februari 2018 om 19.00 uur in ‘Kulturhus de Breehoek’, inloop is vanaf 18.45 uur. Kaartjes kosten €22,50 en zijn verkrijgbaar bij Steunpunt Scherpenzeel, Cultuurhuis Woudenberg en Bibliotheek Renswoude.