Niet pluis, Kom in actie!

Onze samenleving is de laatste jaren flink veranderd. Voor het bieden van informele ondersteuning aan (kwetsbare) mensen wordt meer en meer een beroep gedaan op de directe omgeving (familie, buren, collega’s, vrienden, bekenden, vrijwilligers, teamleden van de sportvereniging, koorleden, etc.). Zowel jong als oud wil mee kunnen doen in het maatschappelijk verkeer, een netwerk opbouwen, activiteiten ondernemen of een zinvolle dagbesteding hebben.

Het lijkt allemaal vanzelfsprekend, maar soms lukt het iemand door verschillende omstandigheden niet om mee te doen. Iemand komt eenmalig of structureel in de problemen, raakt de grip op het leven kwijt. Elkaar in het oog houden, beseffen wanneer iemand hulp kan gebruiken is voor iedereen belangrijk. Maar waar moet u dan op letten en wat doet u als u voelt dat het niet helemaal goed zit? Met Niet pluis, Kom in actie! hopen wij u te ondersteunen om stappen te ondernemen naar diegene over wie u zich zorgen maakt.

Hier leest u de Niet pluis, welke is bedoeld om vroegtijdig, problematiek te signaleren en verbindingen te creëren tussen zorg en welzijn. De kaart is tot stand gekomen uit een samenwerking tussen Gemeente Scherpenzeel, Stichting Samen in Scherpenzeel, CJG en Steunpunt Scherpenzeel.